Robin van Persie neemt het vanavond met het Nederlands elftal op tegen Roemenië. Voor de spits zelf valt er ook wat te halen deze wedstrijd. Als hij namelijk scoort, komt hij op gelijke hoogte met zijn illustere voorgangers bij Oranje, Johan Cruijff en Abe Lenstra.

Van Persie scoorde tot nu toe 32 maal in het shirt van Oranje. Hij had hiervoor 73 interlands nodig. Dat is aanzienlijk meer dan Cruijff en Lenstra, die respectievelijk  48 en 47 interlands nodig hadden voor 33 doelpunten.

Op de lijst heeft Van Persie naast de twee eerder genoemde ook nog een teamgenoot voor zich staan. Klaas-Jan Huntelaar is de hoogst genoteerde speler die nog actief is voor Oranje. In 59 interlands scoorde de Hunter 34 keer. Dat aantal zal waarschijnlijk ingehaald gaan worden door Van Persie, die onder bondscoach van Gaal de voorkeur geniet voor de spitspositie.

Patrick Kluivert is met 40 doelpunten nog altijd de man met de meeste interlandgoals voor Oranje. De huidige assistent laat Dennis Bergkamp (37 goals) achter zich. Gezien de tijd die Van Persie waarschijnlijk nog heeft moet hij in staat worden geacht om Kluivert te achterhalen.