Over een klein uur zet Oranje haar succesvolle kwalificatiereeks voort, met als volgende horde Roemenië. Uit won het Nederlands elftal al met 1-4 van de ploeg en het is natuurlijk hopen dat de wedstrijd in de ArenA net zo succesvol verloopt. Als Oranje Roemenië vanavond ook verslaat, zet het een erg belangrijke stap naar kwalificatie voor het WK. Tot nu toe won het Nederlands elftal al haar kwalificatieduels.

Domper voor bondscoach Louis van Gaal is natuurlijk de blessure van aanvoerder Wesley Sneijder. Sneijder viel in de wedstrijd tegen Estland uit en werd vervangen door Rafael van der Vaart, die tevens het eerste doelpunt maakte. Ook vanavond neemt Van der Vaart de nummer 10-positie over.

Dat is dan ook meteen de enige wijziging die Van Gaal doorvoert in zijn team. De andere namen zijn identiek aan de opstelling van afgelopen vrijdag. De definitieve opstelling van Nederland – Roemenië is zo als volgt: Kenneth Vermeer staat op doel, met in de verdediging Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Op het middenveld vinden we Kevin Strootman, Rafael van der Vaart en Jonathan de Guzman terug. In de aanval tenslotte zien we Jeremain Lens, Robin van Persie en Arjen Robben.