Het Nederlands elftal heeft ook haar zesde WK-kwalificatieduel winnend afgesloten. In een tjokvolle ArenA wordt het uiteindelijk 4-0 voor Oranje. Al in de 12e minuut is het voor het eerst raak: Rafael van der Vaart, die de geblesseerde Wesley Sneijder vervangt, mag dan aanleggen voor de 1-0.

Daarna zakt de ploeg van Louis van Gaal lichtelijk in en volgt een slordige fase waarin Roemenië aanzet. Dat leidt onder andere tot een schot rakelings naast het doel van Kenneth Vermeer. Verder wisten de de gasten echter nooit gevaarlijk te worden.

In de tweede helft is Oranje oppermachtig en dat wordt in de 58e minuut bekroond met de 2-0 van Van Persie. Na een voorzet van Robben kopt de Manchester United-spits de bal op wonderbaarlijke wijze binnen.

Van Persie tekent even later ook voor de 3-0, door een strafschop feilloos binnen te schieten. Scheidsrechter Mark Clattenburg wijst onverbiddelijk naar de stip als Jeremain Lens in de zestien onderuit wordt geschoffeld. Met zijn treffer passeert Van Persie de legendes Johan Cruijff en Abe Lenstra in het aantal interlanddoelpunten.

In de slotfase pakt ook Jeremain Lens nog zijn doelpunt mee: 4-0.

Zo verslaat Oranje Roemenië op eenvoudige wijze en kan het ticket naar Brazilië zo goed als zeker geboekt worden. De kwalificatie gaat in september verder, met wedstrijden tegen Andorra en Hongarije. Dat duurt nog lang, maar niet getreurd: in juni speelt Oranje twee oefenpotjes tegen Indonesië en China.