Bondscoach Louis van Gaal reageerde na de wedstrijd tegenover de camera van SBS 6. Hij was deels tevreden over de Aziëtrip: “Soms viel het mee, soms viel het tegen. Over twee duels hebben we vijf keer gescoord en de nul gehouden We hebben nauwelijks kansen weg gegeven. We hebben wel veel mogelijkheden gemist.”

Over de wedstrijd tegen China zelf was hij minder tevreden: “Eigenlijk was het een slechte wedstrijd. We begonnen vooral slecht. Dat is onverklaarbaar want de omstandigheden waren hier beter dan vrijdag in Indonesië. De Chinezen speelden compact, soms ook wel agressief. Daarom kregen ze ook een rode kaart. Dat was jammer want voor ons was het toen geen oefenwedstrijd meer. Ik heb liever dat in zo’n geval een speler gewisseld wordt in plaats van dat hij een rode kaart krijgt.”

Aanvoerder Robin van Persie baalde van de rode kaart van de Chinezen. “Het is misschien raar om te zeggen, maar zulke wedstrijden speel je toch het liefst elf tegen elf.” Over zijn doelpunt, waarmee hij stijgt op de ranglijst allertijden, zegt hij: “Het is een leuk extraatje, maar we moeten het allemaal per wedstrijd bekijken. Dat klassement is ondergeschikt.”

Wesley Sneijder was wel tevreden met zijn invalbeurt tegen China en met zijn mooie doelpunt. “Het was niet alleen een prachtig doelpunt. Het was denk ik ook onze mooiste aanval van het seizoen. Sneijder was tevreden over de oefentrip: “Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt en weer enkele procentjes winst geboekt.”

De ex-aanvoerder van Oranje heeft echter nog werk voor zijn vakantie: “Het is duidelijk dat ik nu anders vakantie ga vieren dan in de voorgaande jaren. Toen had ik rust nodig na een lang seizoen. Nu moet ik helemaal fit worden. Ik twijfel niet aan mezelf, maar zal de komende weken wel hard moeten blijven werken.”

Tenslotte reageerde Arjen Robben, ook op de goal van Sneijder: “Wesley liep redelijk stoïcijns weg, maar ik stond echt te genieten”, zegt Robben. Over de trip zegt hij: “Het zijn andere omstandigheden waar je je moet aanpassen. Daarnaast waren er veel nieuwe jongens mee en we hebben geen tegengoal gekregen. Natuurlijk kan het altijd beter, zo hadden we meer moeten scoren, maar ik heb een positief gevoel.”