Wesley Sneijder vernam woensdag via de media dat Louis van Gaal hem niet had opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Portugal. Dat vond de ex-aanvoerder op z’n zachtst gezegd niet prettig.

De middenvelder van Galatasaray, die na de komst van Van Gaal bij Oranje tot aanvoerder werd gekroond, moet nu zelfs vrezen of hij überhaupt nog in aanmerking komt voor het WK van 2014 in Brazilië.

Sneijder werd niet persoonlijk op de hoogte gebracht door de bondscoach, zo blijkt in de Telegraaf. De krant vroeg Sneijder tijdens een sponsorevenement naar zijn gevoel bij het uitblijven van een uitnodiging voor de nationale ploeg. “De manier waarop ik het nieuws moest vernemen vind ik jammer”, was Sneijders korte antwoord.

Sneijder maakte ruim tien jaar geleden zijn debuut voor Oranje, eveneens in een duel tegen Portugal. Sindsdien volgden nog 92 interlands waarin hij 25 doelpunten maakte. Na een slechte periode bij Internazionale stapte Sneijder over naar Galatasaray. Ook daar is het nog geen onverdeeld succes wat de middenvelder laat zien.