Vanavond om 21.30 uur speelt het Nederlands elftal de oefenwedstrijd tegen Portugal. Het duel tegen de Portugezen is voor bondscoach Louis van Gaal een goede test om te zien hoe ver zijn team is, een kleine tien maanden voor aanvang van het WK in Brazilië.

In aanloop naar de wedstrijd zag de bondscoach Jonathan de Guzman en Dirk Kuyt afhaken nadat beide spelers in botsing kwamen op de training. De Guzman, die in de basiself zou starten, wordt vervangen door PSV’er Georginio Wijnaldum.

De Portugezen zullen aantreden met onder andere Ronaldo, Pepe en Postiga (de topscorer). Vooral spannend wordt het duel tussen Oranje-debutant Paul Verhaegh en superster Ronaldo. Ook de centrale verdedigers van Oranje, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij, die de laatste weken veel kritiek te verduren krijgen, zullen getest worden in deze wedstrijd.

De elf namen die mogen starten van Louis van Gaal vind je hier. Tevens heeft Van Gaal aangegeven dat Chelsea-speler Marco van Ginkel zeker speelminuten krijgt.

De elf van Portugal die het opnemen tegen Oranje: Beto; Veloso, Pepe, Luis Neto, Coentrao; Pereira, Micael, Danny; Ruben Amorim, Helder Postiga, Cristiano Ronaldo.

Hier nog een keer de feiten over Portugal – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Portugal (7e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 21:30 (14/08/2013)
Plaats: Estadio Algarve, Portugal
Op TV: SBS 6, 21:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: 17-06-2012, Portugal – Nederland 2-1 (EK2012),
Statistieken: 1x gewonnen, 3x gelijk, 7x verloren