Nederland speelt gelijk tegen Portugal. Lang leken we af te stevenen op de eerste overwinning sinds 1991, maar een sterk Nederland hield net niet de nul tegen de Portugezen.

We begonnen goed aan de eerste helft en de teams leken in evenwicht. Net als Portugal kon Oranje doorkomen tot de zestien en al in de 17e minuut wist Kevin Strootman de openingstreffer door hem hard in het doel te trappen.

Na het eerste doelpunt deed Portugal zijn best om de gelijkmaker te scoren met onder meer kansen voor Christiano Ronaldo en Rúben Micael. Maar Michel Vorm bewees zijn nummer 1 positie bij Van Gaal. Hij stond heel goed te keepen en zo ging Oranje met een fijne 1 – 0 voorsprong de rust in.

Kort na de rust bracht Louis van Gaal drie nieuwe spelers in; Marco van Ginkel kwam voor Rafael van der Vaart, Ricardo van Rhijn voor Paul Verhaegh en Klaas-Jan Huntelaar voor Robin van Persie. Dit veranderde niet veel aan het verloop van de wedstrijd, lang zag het er naar uit dat Nederland voor het eerst sinds 1991 van Portugal zou winnen. Wie anders dan Christiano Ronaldo bracht Nederland uit die waan en maakte in de 87e minuut de 1 – 1.

Hoewel de kritieken over onze huidige selectie niet mals zijn heeft dit Oranje juist in de verdediging laten zien dat ze hun mannetje staan tegenover Portugal. Volgende maand speelt Nederland twee belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Andorra waarin we ons mogelijk kunnen plaatsen voor het WK in Brazilië.