Louis van Gaal zal morgenavond tegen Turkije zowel op het middenveld als in de verdediging wijzigingen aanbrengen in de basisopstelling, denkt het doorgaans goed ingelichte De Telegraaf.

Centraal achterin zou onze bondscoach kiezen voor Bruno Martins Indi in plaats van Jeffrey Bruma, naast Aston Villa-verdediger Ron Vlaar. Daarmee lijkt Stefan de Vrij voorlopig genoegen te moeten nemen met een plek op de bank.

Op het middenveld zal Jordy Clasie de geschorste Nigel de Jong vervangen en speelt Wesley Sneijder voor Rafael van der Vaart.

Het was vrijdag onduidelijk of Robin van Persie morgen in actie zal komen, aangezien hij kampt met een lichte teenblessure. Zoals het er nu naar uitziet start de topschutter van Oranje echter gewoon in de basis. Wellicht doet hij slechts een gedeelte van de wedstrijd mee, net als tegen Hongarije het geval was. Toen werd hij in de tweede helft gewisseld voor Dirk Kuijt.

Hoewel Nederland al lang gekwalificeerd is, staat er in deze interland nog wel wat op het spel: de hogere notering op de FIFA Ranking. Mocht Oranje verliezen, dan kan het een status als groepshoofd op het WK wel vergeten.

Hier de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal: Vorm, Janmaat, Vlaar, Martins Indi, Blind; Sneijder, Clasie, Strootman; Robben, Van Persie, Lens.