Het Nederlands elftal speelt zaterdag om 13:15 een oefenwedstrijd tegen Japan. Het duel wordt gespeeld in België, omdat de Aziatische ploeg daar op trainingskamp is en als organisator de locatie mag bepalen. Oranje reist daarom per vliegtuig af naar het Cristal Stadion in Genk.

Nederland heeft allesbehalve een lange voetbalhistorie met Japan: de ploegen ontmoetten elkaar slechts twee keer. Eén keer was dat een onbeduidend oefenpotje in Enschede, maar de andere keer was uiteraard het groepsduel op Oranjes’ succesvolle WK van 2010!

Hoewel het Nederlands elftal beide ontmoetingen won, blijft Japan een tegenstander om rekening mee te houden. Een voorbeeld van de prestaties van het team is de wedstrijd tegen Italië in juni, waar de Italianen er slechts nipt met de overwinning vandoor gingen (4-3). Ook zijn de Aziaten er gewoon weer bij op het WK van volgende zomer.

Blikvangers van de ploeg zijn oud-VVV’er Keisuke Honda, die nu voor CSKA Moskou speelt, Shinji Kagawa van Manchester United en Yuto Nagatomo van Internazionale. Verder zijn een hoop Japanse internationals voor Duitse Bundesliga-clubs actief.

Hier de feiten over de wedstrijd Japan – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Japan (44e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefeninterland
Aanvang wedstrijd: 13:15 (16/11/2013)
Plaats: Cristal Arena (Genk)
Op TV: SBS 6, 13:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-groepswedstrijd 19/06/2010: 1-0 (winst)
Statistieken: 2x gewonnen, 0x gelijk, 0x verloren