De laatste wedstrijd van 2013 heeft Oranje met 0-0 gelijkgespeeld tegen Colombia. Oranje moest het lange tijd met tien man doen (Lens kreeg rood), maar wist uiteindelijk toch vol te houden. Daarmee heeft Oranje 2013 ongeslagen afgesloten.

De eerste helft verliep voor Oranje erg ongelukkig. Het was voor de jonge defensie een zoektocht naar de juiste manier om de Colombiaanse aanvallers af te remmen. De wedstrijd golfde echter op en neer en ook Oranje kreeg langzaam aan meer kansen.

Na een ruim een half uur spelen kwam daar het eerste ongelukkige feit voor Oranje, de rode kaart van Jeremain Lens. De aanvaller kreeg het aan de stok met een verdediger van Colombia, die op zijn voet ging staan. Lens stond op en greep de verdediger naar zijn keel. Lens mocht met rood vertrekken en Nederland moest verder met 10 man.

Lens door goalsandmore

En of we nog niet genoeg pech hadden, moesten in korte tijd zowel Siem de Jong als Rafael van de Vaart met blessures het veld verlaten. De Colombianen speelde enorm hard, dat het een oefenduel ging was hen blijkbaar onbekend. Oranje wist het echter met de nodige moeite vol te houden, een doelpunt van Colombia werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Ze hielden echter stand waardoor ze met de brilstand op het scorebord gingen rusten.

In de tweede helft wisten de tien man van Oranje lange tijd knap stand te houden tegen Colombianen. Oranje wist met onder andere een sterk spelende Memphis Depay zelfs enkele malen gevaarlijk voor de goal van de tegenstander te komen.

Toch was het Colombia dat tegen het einde van de wedstrijd wat sterker werd en nog een paar keer flink aanzette. Mede door een goed keepende Jasper Cillessen en het sterke spel van de verdedigers en middenvelders wist Oranje het echter 45 minuten lang vol te houden tegen de nummer 4 van de FIFA-ranglijst.

Voorlopig ziet bondscoach Louis van Gaal zijn spelers niet. Pas op 5 maart speelt het Nederlands elftal weer een oefenwedstrijd, in en tegen Frankrijk.