Oranje-ster Arjen Robben ziet in Guus Hiddink een geschikte opvolger van bondscoach Louis van Gaal. De vleugelspits van Bayern München, die in het verleden bij PSV al met de oud-bondscoach werkte, is Hiddink de ideale kandidaat om na het WK een hecht team te smeden van Oranje op jacht naar het EK 2016 in Frankrijk.

“Ik heb ervaring met Hiddink. Hij kan goed jonge jongens omgaan, die eraan zitten te komen. Dat is wel zeker”, zegt Robben tegen NOS.

Dat Hiddink al 67 is vormt volgens de aanvaller geen probleem. “Heynckes was ook 70 jaar toen hij bij Bayern München werkte. Je ziet steeds vaker dat de hoofdtrainer de chef is, maar dat zijn assistent veel meer doet op het veld. De trainer is dan meer een soort van manager.”

Ook Ronald Koeman wordt genoemd om het stokje na het WK in Brazilië van Van Gaal over te nemen. “Ik heb niet met hem gewerkt, maar hij is ook geschikt”, zegt Robben. “Uiteindelijk moet de KNVB zelf een trainer aanstellen, maar de jongens met ervaring moeten misschien ook worden gevraagd. Uiteindelijk kan het natuurlijk het niet iedereen het naar de zin worden gemaakt.”