Een spannende dag voor de spelers die hopen dat ze komende zomer met het Nederlands elftal mee naar Brazilië mogen. Onder meer voor Davy Klaassen (Ajax), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord) en Quincy Promes (FC Twente) is het nog maar de vraag of bondscoach Louis van Gaal het genoeg in ze ziet zitten om mee te nemen naar het WK 2014.

Vrijdagmiddag rond 12.00 uur zal bondscoach Louis van Gaal zijn selectie voor het oefenduel met Frankrijk bekend maken. Voor Klaassen, Boëtius en Promes extra spannend omdat zij voor de eerste keer bij de spelersgroep kunnen komen.

Van Gaal gaat zijn keuze maken uit 30 internationals die in de voorlopig selectie van Oranje zitten. Mogelijk worden daarnaast nog een of twee spelers toegevoegd. Bijvoorbeeld Rafael van der Vaart ontbrak op dat lijstje wegens een blessure, maar hij is inmiddels weer hersteld. Vaste kracht Jeremain Lens mist de oefeninterland tegen Frankrijk Fransen wegens een schorsing.

Van Gaal kondigde eerder aan dat hij vanaf de interland met de Fransen met een min of meer vaste groep wil toewerken naar het WK van komende zomer in Brazilië. De spelers die vandaag afvallen hebben dus een steeds kleinere kans op het WK in Brazilië.