Bondscoach Louis van Gaal maakte vandaag zijn selectie voor de wedstrijd Frankrijk – Nederland van volgende week woensdag bekend. Hij ruimde in zijn selectie plek in voor enkele jonge jongens die hem de laatste weken opvielen.

“Ik geef jongens die de laatste tijd op de voorgrond zijn gekomen nu een kans”, lichtte Van Gaal het selecteren van onder anderen de mogelijke Oranje-debutanten Jean-Paul Boëtius, Davy Klaassen, Quincy Promes, Karim Rekik en Jeroen Zoet toe. “We volgen bijna vijftig spelers, die hebben allemaal kans om nog gekozen te worden. Ik heb Promes, Boëtius en Rekik geselecteerd om ze te leren kennen en eens van dichtbij mee te maken.”

Van Gaal doelt met zijn uitleg ook op het ontbreken van enkele ervaren spelers, die volgens hem zeker niet uit beeld zijn, zoals Nigel de Jong: “Hij is zeker een kanshebber om naar het WK te gaan, maar ik wil nu andere spelers aan het werk zien. Ik ga Jordy Clasie daar waarschijnlijk weer een kans geven. Ook kan Stijn Schaars er spelen. Dit zegt niks over de status van De Jong.”

Van Gaal schrijft naar aanleiding van deze selectie nog niemand af, ook de overige afvallers niet: “We hebben acht scouts die alle spelers op de voet volgen. We maken elke keer een elftal en een schaduwelftal. Zo is Jonathan De Guzman bijvoorbeeld niet buiten beeld. Zijn club, Swansea City, maakt echter een slechte periode door en daar betaalt hij de tol voor.”