Het Nederlands elftal zal het deze zomer op het WK in Brazilië moeten doen zonder middenvelder Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma ging zondag in het duel van zijn club tegen Napoli door zijn knie en heeft daarbij een kruisband, zijn meniscus en een binnenband van zijn linkerknie afgescheurd.

Met tranen in zijn ogen, alsof hij al wist wat er aan de hand was, verliet Strootman zondagmiddag het veld. Uit de MRI-scan die maandag volgde bleek waar men al snel bang voor was.

Strootman geldt als één van de sterkhouders van het Nederlands elftal van Louis van Gaal. Hij was, samen met Robin van Persie en Arjen Robben, als één van de weinigen zeker van een plek in de WK-selectie van de bondscoach.

Door de zware knieblessure gaat Strootman een herstelperiode van minimaal vijf a zes maanden tegemoet. De middenvelder (24) was juist aan een geweldig seizoen bezig in Italië. Hij vertrok afgelopen zomer van PSV naar AS Roma en werd daar al snel één van de steunpilaren van het nummer twee van Italië.