De KNVB heeft vandaag via Twitter laten weten dat bondscoach Louis van Gaal pas na het weekend bekend maakt welke internationals zich mogen melden voor de eerste oefenstage van Oranje. Het oorspronkelijke idee was dat de bondscoach dat vrijdag al zou doen.

Van Gaal heeft voor de nieuwe datum gekozen omdat zaterdag de laatste competitieronde in de Eredivisie gespeeld wordt. Daarna is ook pas duidelijk welke clubs deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Spelers die in de play-offs in actie moeten komen, zullen pas later aansluiten bij Oranje.

Van 7 tot en met 17 mei belegt Oranje een trainingskamp in Hoenderloo. Daarbij zullen vooral spelers uit de Eredivisie hun kunsten mogen vertonen. Later zal de groep aangevuld worden met potentiële internationals uit de verschillende buitenlandse competities.

Op 13 mei wil Van Gaal een voorlopige selectie van 30 namen bekendmaken. Een week later vertrekt Oranje op trainingskamp naar Portugal. Eind mei moet de bondscoach vervolgens zijn definitieve selectie van 23 spelers indienen bij de Wereldvoetbalbond FIFA.