Het maakt Arjen Robben allemaal niet zoveel uit hoe Oranje speelt. Hij vind dat de ophef over het nieuwe 5-3-2-systeem onzin is. “Ik ben niet zo van de systemen en de nummertjes.”

“Weet je, die systemen en rugnummers zeggen mij nooit zoveel’ zegt Robben tegen Helden Online. “Ik wil gewoon voetballen en heb mijn vrijheid nodig. Natuurlijk sta ik van nature het liefst rechts aan de buitenkant. Maar ik heb dit jaar ook weleens bij Bayern in de spits gespeeld en vorige week stond ik nog achter de spits.”

“Bij een grote club ben je sowieso gewend om meerdere systemen te voetballen. Ik vind dat prima”, zegt de buitenspeler. “Daarnaast denk ik dat de coach naar een ploeg en de spelers moet kijken om daarop zijn speelwijze af te stemmen. En dat doet Louis van Gaal.”

Robben vindt het wel prettig dat de verwachtingen in Nederland iets minder hoog zijn. “De sfeer is gematigd. Het is weleens lekker als de mensen reëel zijn. Laat ons nu maar lekker aan de slag gaan met zijn allen. Ik heb gek genoeg toch wel het gevoel dat we iets kunnen bereiken. Ons voordeel is dat we met Van Gaal een van de beste coaches ter wereld hebben. Hij heeft vertrouwen in ons. Als wij dat nu ook in hem hebben, heb ik het gevoel dat er iets moois kan gaan gebeuren.”