Spanje-Nederland wordt een bijzonder duel voor Wesley Sneijder. De kleine middenvelder speelt met het duel tussen Nederland en Spanje vanavond namelijk zijn 100e interland.

De kleine middenvelder is de zesde Oranje-international die de magische grens van honderd interlands bereikt. Eerder waren Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106) en Phillip Cocu (101) de gelukkigen.

Sneijder reageert blij op het nieuws: “Dit is iets om trots op te zijn”, zo zei Sneijder vorige week in Voetbal International. “Ik zoek het vaak in dit soort symboliek. Het is tien jaar na mijn debuut op een eindronde, in Portugal 2004. We spelen tegen Spanje, de ploeg waartegen we onze laatste WK-wedstrijd verloren. En dan die Wereldbeker winnen, dat zou er dan ook nog mooi bijpassen.”

Sneijder debuteerde elf jaar geleden op 30 april 2003 in de oefenwedstrijd tegen Portugal (1-1) onder bondscoach Dick Advocaat. De speler, die destijds bij Ajax speelde, kwam na rust in het veld voor Phillip Cocu. Sneijder wist in zijn tweede duel ook meteen te scoren, op 11 oktober datzelfde jaar tegen Moldavië.

Sneijder maakte tot nu toe in 99 interlands 26 doelpunten. Daarmee bezet hij de gedeelde tiende plaats op de eeuwige topscorerslijst van Oranje. Zeven van zijn 26 goals voor Oranje kwamen tot stand op eindronden: twee in EK-verband en vijf op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Statistieken Wesley Sneijder in het Nederlands elftal: