Daley Blind keek in gesprek met nu.nl vooruit naar de wedstrijd Spanje – Nederland. De verwachting is dat Oranje vooral op de counter zal spelen en Spanje balbezit zal hebben.

Blind weerlegt dat echter: “In het combinatiespel zijn zij meester, maar wij zijn ook sterk in balbezit. Wij kunnen Spanje ook laten lopen. “Wij moeten onze momenten pakken, de rust hebben om zelf ook te combineren.”

Blind staat in het 1-5-3-2-systeem op de linksbackpositie en zal zowel verdedigend als aanvallend een belangrijke rol spelen. Hij weet echter wat hij moet doen: “Ik had vrij snel door wat er van mij verwacht werd.”

De hele selectie weet wat er verwacht wordt volgens de zoon van de assistent bondscoach: “Dat zag je ook terug in de wedstrijden die we gespeeld hebben. Verdedigend geven we heel weinig weg en op de counter zijn we gewoon hartstikke gevaarlijk. Ik heb er heel veel vertrouwen in. Het gaat ons echt lukken om de vrije man te vinden.”

Hij weet ook waar het gevaar schuilt: “Met Xavi en Iniesta beschikken ze ook over spelers die zomaar een steekbal kunnen geven. Daarvoor moeten we op onze hoede zijn. We hebben ons goed in Spanje verdiept en weten hoe we ze kunnen stoppen.”