De tijd begint te dringen, over enkele uren trapt het Nederlands elftal af tegen Spanje. Hier vijf dingen die je moet weten over de WK-groepswedstrijd Spanje – Nederland, om 21:00!

5. Het stadion is af

Spanje en Nederland treffen elkaar vanavond in de Bahia Arena in Salvador. In tegenstelling tot een aantal WK-stadions is die voetbaltempel, met een capaciteit van 52.000 toeschouwers, wel af én goedgekeurd door de brandweer. Toch een geruststellende gedachte.

4. De kans op regen is groot

De wedstrijd zal dus gespeeld worden in Salvador, een stad aan de oostkust van Brazilië. Er wordt vandaag een temperatuur gemeten van 29 graden en de luchtvochtigheid is groot. Grote kans dus dat er tijdens de wedstrijd een regenbui valt.

3. De opstelling van Spanje

Het is nog onduidelijk met welk systeem Spanje aantreedt, maar omdat Atletico-spits Diego Costa weer fit is staat hij waarschijnlijk in de basis.

De vermoedelijke opstelling van de Spanjaarden is dus als volgt: op doel Iker Casillas, in de verdediging Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Pique en Cesar Azpilicueta. Op het middenveld staan Xabi Alonso, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andres Iniesta en David Silva. Eenzaam in de spits staat vinden we Costa.

2. De scheidsrechter van dienst

Scheidsrechter van dienst is Nicola Rizzoli. De Italiaan is niet de minste: hij floot vorig seizoen de Champions League-finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund.

1. De Guzman staat in de basis

Louis van Gaal kiest op het middenveld definitief voor Jonathan de Guzman in plaats van Jordy Clasie. De Swansea City-voetballer moet samen met Nigel de Jong de aanval van Spanje verstoren, maar De Guzman staat erom bekend dat hij ook zelf de weg naar voren zoekt. De goede vrije trap van de oud-Feyenoorder is daarbij een extra geheim wapen. Hier de volledige opstelling van het Nederlands elftal.