Mexico is niet geheel gerust op een goed resultaat tegen Nederland aanstaande zondag in de 8e finale op het WK. Nederland geldt dan ook als favoriet in het achtste finale-duel met Mexico.

Mexico slaagde er nooit in zich te plaatsen voor de kwartfinales en willen tegen het Nederlands elftal geschiedenis schrijven. Toch zijn ze bang voor de kracht van Nederland: “Het gaat lastig worden, maar we hebben al laten zien waartoe we in staat zijn”, zegt aanvoerder Rafael Marquez.

Marquez geeft toe dat hij in aanvaller Arjen Robben het grootste gevaar van Nederland ziet. “Hij is erg goed, super snel en we zullen optimaal moeten zijn om hem af te stoppen. De spelers van Nederland beschikken over veel kwaliteit. Maar als we goed samenwerken, weten we dat we kunnen winnen”, toont de ervaren speler zich strijdbaar.

Toch ruikt Mexico kansen: “Maar Nederland is niet onoverwinnelijk”, zegt spits Oribe Peralta. “Het gaat niet om individuele kwaliteiten, het gaat er om hoe goed je als team bent.”

Ook in de straten van Mexico is er echter angst voor Oranje. Vooral het superduo Van Persie en Robben wordt gevreesd. Toch heeft men geloof in een goed resultaat. “We worden Wereldkampioen”, roept men op het grote plein in Mexico-Stad.