Vanavond om 22.00 uur: Nederland – Costa Rica in Salvador. Nederland en Costa Rica ontmoeten elkaar vanavond in de kwartfinale van het WK 2014 in Brazilië.

Nederland – Costa Rica wordt gespeeld in het Fonte Nova stadion in Salvador, waar 50.000 toeschouwers zullen zitten. Het is in Salvador rond de 25 graden en er is een flinke kans op een bui. De omstandigheden zullen een stuk minder zwaar zijn dan afgelopen zondag in Fortaleza, waar de temperatuur opliep tot 39 graden in de zon.

Nooit eerder speelden Nederland en Costa Rica tegen elkaar. Voor Costa Rica is het toernooi in Brazilië sowieso al een succes. Nooit reikten zij verder dan de tweede ronde, dat was tijdens het WK in 1990.

Bondscoach Louis van Gaal zal in zijn opstelling tegen Costa Rica opnieuw een surprise uit de hoge hoed toveren. Memphis Depay start in de basis van Oranje en staat op de linksbackpositie. Het zal afhankelijk zijn van de kracht van Costa Rica hoe aanvallend hij opgesteld zal staan. Nederland kan met Depay dus nog makkelijker wisselen tussen 1-5-3-2 en 1-4-3-3.

Alleskunner Dirk Kuyt zal tegen Costa Rica als rechtsback spelen. Daar stond hij ook al in de tweede helft tegen Mexico. Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Bruno Martins Indi zijn de drie centrale verdedigers.

Op het middenveld staat Daley Blind op de positie van de geblesseerde Nigel de Jong. Wijnaldum en Sneijder zullen hem moeten ondersteunen. Voorin staat opnieuw superduo Robin van Persie en Arjen Robben. Zie de complete opstelling van Oranje hier.

Nederland zal vooral op moeten letten op Bryan Ruiz en Joel Campbell. De beide aanvallers zorgen voor de goals bij Costa Rica, dat het overigens wel moet doen zonder twee vaste verdedigers. Keeper Navas is net op tijd terug van een blessure.

Lees hier de feiten over Costa Rica – Nederland op een rijtje

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Costa Rica
Wedstrijdtype: Kwartfinale WK
Aanvang wedstrijd: 22:00
Plaats: Salvador
Op TV: 21:00
TV-commentator: Frank Snoeks
Laatste wedstrijd:
Statistieken: 0x gewonnen , 0x gelijk, 0x verloren