Vanavond staat in Bari de wedstrijd Italië – Nederland op het programma. Het duel is de eerste krachtmeting voor twee nieuwe bondscoaches; bij Nederland staat Guus Hiddink voor de eerste wedstrijd van zijn tweede termijn en bij Italië is Antonio Conte de kersverse bondscoach.

De opstelling voor Italië – Nederland is niet hetzelfde als tijdens het mooie WK in Brazilië onder toenmalig bondscoach Van Gaal. Guus Hiddink stapt bij zijn terugkeer weer over naar het welbekende 1-4-3-3-systeem en stapt dus van de behoudende maar succesvolle 1-5-3-2 formatie van Van Gaal af.

Wel houdt Hiddink grotendeels vast aan dezelfde namen. Door de afwezigheid van enkele vaste waarden zien we wel enkele verrassingen, maar in de kern zal voorlopig weinig veranderen. Meest opvallend is de basisplek voor Dirk Kuyt, die speelt als rechtsbuiten. Hij houdt Memphis Depay van PSV daarmee op de bank.

De complete opstelling Italië – Nederland:
Jasper Cillessen; Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind; Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong en Wesley Sneijder; Dirk Kuyt, Robin van Persie en Jeremain Lens.

De opstelling van Italië werd door bondscoach Conte nog niet bekend gemaakt.