Vanavond om 20.45 staat de wedstrijd Italië – Nederland op het programma. Het oefenduel tussen de twee Europese topploegen wordt gespeeld in stadion San Nicola in Bari.

Het stadion in Bari werd gebouwd voor het WK 1990 in Italië maar is daarna nauwelijks onderhouden. Het stadion biedt plaats aan 50.000 toeschouwers en zal vanavond stijf uitverkocht zijn. Niet persé omdat het Nederlands elftal op bezoek komt, maar vooral omdat er bij Italië, net als bij Oranje overigens, een nieuwe bondscoach zijn debuut maakt. Antonio Conte zal tijdens het duel Italië – Nederland voor het eerst aan het roer staan bij de Italianen.

Bij Italië ontbreekt Mario Balotelli, de kersverse spits van Liverpool.. Mattia Destro, Stephan El Shaarawy, Sebastian Giovinco, Ciro Immobile, Pablo Osvaldo en Simone Zaza krijgen voorin de voorkeur van Conte, die ook Ex-Feyenoorder Graziano Pellè niet nodig heeft. Ook sterspeler Pirlo ontbreekt, hij heeft last van een heupblessure.

Guus Hiddink zag voorafgaand aan het duel met Italië ook enkele spelers afhaken. Onder meer Arjen Robben en Ron Vlaar, twee sterkhouders tijdens het WK, zijn er niet bij in het duel met Italië. Voor de rest houdt Hiddink vast aan de spelers die zijn voorganger Van Gaal ook gebruikte. Uitzondering hierop is Virgil van Dijk, die door Van Gaal steevast werd gepasseerd. Hiddink heeft de speler van Celtic, die afgelopen week vader werd, wel in zijn selectie opgenomen.

De opstelling van Nederland tegen Italië is niet heel verrassend. Hiddink keert terug naar het welbekende 1-4-3-3 systeem dat, volgens Van Gaal noodgedwongen, losgelaten werd. De enige opvallende naam in de basis is Dirk Kuyt, die als rechtsbuiten opgsteld staat. Hij houdt onder meer de man in vorm bij PSV, Memphis Depay, op de bank.

De complete opstelling Italië – Nederland:
Jasper Cillessen; Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind; Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong en Wesley Sneijder; Dirk Kuyt, Robin van Persie en Jeremain Lens.