Wesley Sneijder is inmiddels alweer de nodige jaartjes international en speelde al onder meerdere bondscoaches. Nu heeft hij met Guus Hiddink weer een nieuwe bondscoach. Hij is zeer te spreken over de nieuwe bondscoach van Oranje, maar ziet ook grote verschillen met voorganger Louis van Gaal: “Bij Louis was alles meer gesloten. Ja, inderdaad of je met de schoolmeester op het veld stond en nu meer met die leuke oom.”

Sneijder leerde Hiddink de laatste dagen pas voor het eerst echt kennen als trainer: “Ik kende Guus Hiddink alleen als persoon. De eerste indruk is zoals ik had verwacht: Het is onder hem een stuk relaxter. Ik hou daar wel van. Maar onder Van Gaal was de sfeer op het WK perfect, hoor. Onderling was het toen ook genieten. Het was wel iets meer gesloten. Als er nu gelachen wordt, wordt er iets harder gelachen. Er is ruimte voor ontspanning, maar hij is ook duidelijk en accepteert geen verslapping.”

De leeftijd van Hiddink, die inmiddels al 67 is, wil niks zeggen volgens Sneijder: “Ik heb niet het gevoel dat we met opa op stap zijn. Hij heeft wel iets gepresteerd in zijn leven, hè. Ik vind het mooi zoals Hiddink zich op trainingen presenteert tijdens de oefeningen. Nee, dat gaat niet ten koste van zijn autoriteit. Het zal ook niet doorslaan.”