Samenvatting Tsjechië – Nederland. In Praag ontmoetten Tsjechië en Nederland elkaar in het eerste duel om de EK-kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk.

Oranje begon twijfelachtig aan het duel.Tsjechië kwam er daarentegen steeds gevaarlijk uit en in de 23e minuut was het zelfs raak voor de Tsjechen. Met een heerlijke knal was het Dockal die het openingsdoelpunt wist te maken: 1-0 voor Tsjechië.

In de tweede helft probeerde Nederland druk te zetten op de verdediging van de Tsjechen maar de uitbraken van de tegenstander bleven uiterst gevaarlijk.

Na 55 minuten spelen was het dan toch eindelijk raak voor Oranje, Stefan de Vrij kopte een voorzet van Daley Blind achter doelman Petr Cech en zette de stand daarmee op 1-1.

In de 92e minuut wist Tsjechië alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Een domme kopbal van Janmaat kwam via de paar voor de voetbal van Pilar.