Wesley Sneijder meldde zich vandaag in Noordwijk bij het Nederlands elftal. Oranje gaat zich voorbereiden op de twee duels in de EK 2016 kwalificatie. Nederland krijgt tegen Kazachstan en IJsland de kans om de zeperds tegen Tsjechië en Italië weg te spoelen.

Volgens Sneijder hoeft men niet in paniek te raken na de twee nederlagen van vorige maand: “Het is een beetje Nederlands dat we na één verloren wedstrijd meteen in paniek raken, maar laten we zorgen dat wij de rust bewaren.”

Oranje speelt komende week tegen Kazachstan en IJsland: “Die twee wedstrijden moet je gewoon winnen, dan zijn de eerste twee weer vergeten”, aldus Sneijder. “We moeten lekker ons spel spelen en zeker niet de druk van buitenaf voelen.”

Toch zal Oranje uit een ander vaatje moeten tappen dan vorige maand: “Het mag duidelijk zijn dat het beter moet. We hebben een fantastisch WK gehad, maar dat is allemaal in het verleden en het is nu zaak om de kwalificatiereeks door te komen en straks gewoon op dat EK te staan.”

Er zal ook gesproken worden de komende dagen, denkt Sneijder. “We zijn nu weer samen, dus we zullen de koppen bij elkaar gaan steken. We moeten met z’n allen wel beseffen dat het niet vanzelf gaat.”