Arjen Robben is terug bij Oranje en ontpopt zich direct weer tot de leider van het team, iets wat hij tijdens het WK in Brazilië ook deed. Volgens de reserve-aanvoerder van Oranje moet Nederland niet denken dat ze zomaar even hun wedstrijden winnen.

“Wij zijn knap derde geworden op het WK maar we moeten niet gaan denken dat we goed zijn,” aldus Robben. “We horen niet bij de beste ploegen van de wereld. We moeten het hebben van een goed collectief dat steeds 100 procent gas geeft. Als we dat niet doen, dan komen we tegen veel tegenstanders in de problemen.”

De wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland zijn volgens Robben bij uitstek geschikt om revanche te nemen na het 2-1 verlies bij Tsjechië. “Vrijdag voor eigen publiek zullen we heel scherp en agressief voor de dag moeten komen.” vindt Robben die er tegen de Tsjechen niet bij was.

“En als we dan maandag ook van IJsland winnen, dan zijn we weer op de goede weg en komen we weer in de buurt waar we horen te staan. Het is niet nodig om in paniek te raken. Maar iedereen moet wel beseffen dat we niet vanzelf wedstrijden winnen omdat we derde op het WK zijn geworden.”