Vanavond staat in Reykjavik het duel IJsland – Nederland op het programma. IJsland – Nederland wordt om 20.45 uur gespeeld in het Laugardalsvöllur-stadion, dat vanavond volledig uitverkocht.

IJsland, met onder meer de Ajacied Sigthorsson en voormalig Heerenveen-spits Alfred Finnbogason, is de EK-kwalificatie uitstekend begonnen. Met overwinningen op Turkije en Letland staan de IJslanders er met zes punten uit twee duels prima voor in groep A. Aangezien de eerste twee zich rechtstreeks plaatsen en nummer drie play-offs speelt komt het EK bij een overwinning van IJsland op Nederland al meteen behoorlijk dichtbij.

Nederland verloor vorige maand de eerste wedstrijd tegen Tsjechië en wist zich afgelopen vrijdag enigszins te herstellen met een 3-1 zege tegen Kazachstan. Het ging echter allerminst gemakkelijk voor Oranje.

Als Ibrahim Afellay tijdens de warming-up geen last heeft van zijn lichte blessure zal Oranje vanavond in dezelfde opstelling spelen als tegen Kazachstan. Dat betekent dat doelpuntenmaker Klaas-Jan Huntelaar opnieuw op de bank begint. Voorin spelen Jeremain Lens, Arjen Robben en Robin van Persie en achterin staan voor doelman Cillessen Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel

De opstelling van Oranje is daarom als volgt:
Cillessen; Vd Wiel, De Vrij, Martins Indi en Blind; De Jong, Afellay en Sneijder; Robben, Van Persie en Lens

Zie hier de feiten over IJsland – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: IJsland
Wedstrijdtype: EK kwalificatie
Aanvang wedstrijd: 20:45
Plaats: Laugardalsvöllur, Reykjavik
Op TV: NOS
TV-commentator: Jeroen Grueter
Laatste wedstrijd: WK kwalificatie 06-06-2009: 1 – 2 gewonnen
Statistieken: 9x gewonnen, 1x gelijk, 0x verloren