Guus Hiddink zei afgelopen vrijdag dat hij vertrekt bij Oranje als het Nederlands elftal komende zondag niet wint van Letland. Een gedurfde uitspraak, maar volgens reserve-aanvoerder Arjen Robben is er niks aan de hand. “We gaan gewoon winnen”, zei Arjen Robben vandaag in Noordwijk.

Robben vindt de ophef over de uitspraak van Hiddink onnodig: “Nou zeg, waar gaat het over. Ik heb respect voor iedere tegenstander, maar verliezen van de Letten? Dit zegt iets over hoe we er voor staan. Robben gaat verder: “Als we niet van Letland kunnen winnen, dan kunnen wel meer mensen stoppen. Of ik dan ook stop? Nee, natuurlijk niet. Zo werkt het niet. We weten allemaal dat het beter moet. Ik heb daar ook mijn ideeën over, maar die bespreek ik liever niet met de pers. Dat zal iedereen toch wel begrijpen.”

Dat Hiddink de druk wellicht verhoogt met zijn uitspraak deert Robben niet: “Ach, ik vind dat allemaal niet relevant”, stelde Robben. “We moeten gewoon winnen van Mexico en Letland. Het liefst met een hoge uitslag.”

Huntelaar noemde de uitspraak van Hiddink ‘verrassend’: “Laten we nu maar eens gaan voetballen in plaats van blijven praten.” Jordy Clasie reageerde als volgt: “Ik heb een trainer zoiets nooit horen roepen, maar het maakt niet uit want we gaan winnen.”

Jetro Willems wist van niets: “Hiddink weg bij een nederlaag? Ik weet van niets. Nee, ik heb daar echt niets over gehoord. Heeft hij dat gezegd? Nou, we gaan ons best doen en winnen hoor.”

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.