Wesley Sneijder zal woensdagavond voorafgaand aan de oefeninterland van Oranje tegen Mexico gehuldigd worden door de KNVB.

De 30-jarige middenvelder speelde afgelopen zomer tijdens het WK in Brazilië zijn 100e interland. Als aandenken ontvangt Sneijder uit handen van bondsvoorzitter Michael van Praag een speciale UEFA-award, die bestaat uit een herdenkingscap en een medaille.

Sneijder maakte zijn debuut voor Oranje op 30 april 2003 tegen Portugal (1-1). Sneijders 100e interland was de prachtige 1-5 overwinning op 13 juni tegen Spanje, de eerste groepswedstrijd op het WK.

Inmiddels staat de speler van het Turkse Galatasaray al op 109 wedstrijden in het shirt van Oranje. Sneijder moet inmiddels alleen nog Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112) voor zich dulden en staat gelijk met generatiegenoot Rafael van der Vaart (109). De vier zijn samen met Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuyt (104) en Phillip Cocu (101) de zeven Nederlandse voetballers die de mijlpaal van 100 interlands bereikte.

Dirk Kuyt zal overigens later gehuldigd worden tijdens zijn officiële afscheid als international.

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.