Het Nederlands elftal speelt woensdagavond om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA een oefenduel tegen Mexico. Het kan weleens een beladen duel worden aangezien Oranje afgelopen zomer tijdens het WK in Brazilië mede door een discutabele strafschop met 2-1 won van Mexico.

Bondscoach Guus Hiddink moet voorafgaand aan het duel wat puzzelen met zijn opstelling. Na afmeldingen van Davy Klaassen en Nigel de Jong zag hij ook Bruno Martins Indi ziek afhaken. Daarbij komt dat zowel Robin van Persie als Jordy Clasie niet fit genoeg zijn om te spelen.

Tijdens de persconferentie gaf Hiddink aan dat Jetro Willems sowieso zal spelen, hij staat linksback. Als rechtsback zal Vd Wiel de voorkeur krijgen boven Van Rhijn en centraal keert Ron Vlaar terug in de basis. Hij zal Stefan de Vrij naast zich zien.

Door de afwezigheid van Nigel de Jong zal het middenveld versterkt worden met Daley Blind. Met hem staan vermoedelijk Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder op het middenveld.

Voorin staat sowieso Arjen Robben in de basis en is Robin van Persie afwezig. Huntelaar zal daarom de spits zijn en PSV’er Memphis Depay de te verwachten linksbuiten.

Onze vermoedelijke opstelling voor Nederland – Mexico:
Jasper Cillessen; Gregory Vd Wiel, Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Jetro Willems; Daley Blind, Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum; Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay.

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.