Om 20:30 zal in een matig gevulde Amsterdam ArenA Nederland – Mexico van start gaan. De wedstrijd zal meer beladen zijn dan een oefenpotje dat normaal gesproken is, want hoewel Guus Hiddink zijn lot heeft verbonden aan de wedstrijd tegen Letland, zal men ook benieuwd zijn hoe Oranje tegen de Mexicanen voor de dag komt.

Mexico heeft na de nederlaag op het WK geen wedstrijd meer verloren en de ploeg zal vrijwel hetzelfde zijn als de achtste finale op het wereldkampioenschap. Hoewel het elftal misschien nog een nare nasmaak heeft aan dat duel door de toegekende en uiteindelijk winnende penalty voor Oranje, verwacht Hiddink geen wraakzuchtig Mexico.

Jetro Willems, Memphis Depay en Ron Vlaar zijn de nieuwelingen in de opstelling ten opzichte van de wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland. Een niet-fitte Robin van Persie wordt vanavond vervangen door Klaas-Jan Huntelaar.

Onze vermoedelijke opstelling voor Nederland – Mexico:
Jasper Cillessen; Gregory Vd Wiel, Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Jetro Willems; Daley Blind, Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum; Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay.

Zie hier de feiten over Nederland – Mexico op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Mexico
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS 6
TV-commentator: Leo Oldeburger
Laatste wedstrijd: Nederland – Mexico WK 2014 (2-1 winst)
Statistieken: 4x gewonnen, 1x gelijk, 2x verloren