Na afloop van de wedstrijd Nederland – Mexico kreeg Hans Kraay jr. een teleurgestelde Arjen Robben voor de camera van SBS 6. Vooral de verdediging kreeg het ervan langs in Robbens analyse.

“We geven het defensief wel heel makkelijk weg. Dat is misschien hard, maar wel de realiteit. Zo onnodig, zo zonde”, zegt een eerlijke Robben die hard durft te zijn tegen zijn medespelers.

“Voorin hadden we er ook een paar moeten inschieten, laten we dat niet vergeten. We hebben best goed gevoetbald, maar we maakten soms zulke domme fouten. Zelfs simpele passjes gingen mis, dat mag op dit niveau niet gebeuren. De zekerheid en stabiliteit achterin zijn er momenteel niet, daarom geven we goals weg. Het is duidelijk dat we kwetsbaar zijn.”

“Het is niet persoonlijk”, zegt hij. “Maar als we met z’n allen beter willen worden moeten we duidelijk zijn tegen elkaar. We doen het met z’n allen. Maar we moeten elkaar wel keihard aanspreken, eerlijk zeggen waar het op staat. Het gaat om aanstaande zondag tegen Letland, we moeten er keihard inknallen, winnen en drie punten pakken. Daarna hebben we een ‘break’ tot maart. Onder de kerstboom moeten we dan maar eens goed gaan nadenken.”