Vanavond staat in de Amsterdam ArenA de wedstrijd Nederland – Letland op het programma. Het Nederlands elftal gaat in de belangrijke wedstrijd tegen de Letten vol voor de winst spelen.

Guus Hiddink heeft zijn baan als bondscoach van Oranje op het spel gezet en wil koste wat het kost winnen van Letland.

Hij kiest daarom voor een team met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar samen in de spits. In het systeem speelt Daley Blind een belangrijke rol in de verdediging en op het middenveld. Hij moet de schakel zijn tussen verdediging en aanval en het centrale duo achterin ondersteunen.

Opvallend is dat bondscoach Guus Hiddink in de verdediging kiest voor Jeffrey Bruma in plaats van Joël Veltman. Bruma zal samen met Stefan de Vrij de spitsen van Letland op moeten vangen. Rechtsback start Gregory van der Wiel en links staat Jetro Willems. Zij zullen vandaag voor aanvallende impulsen moeten zorgen en de spitsen Huntelaar en Van Persie van voorzetten moeten voorzien.

Op het middenveld staat Blind verdedigend en Ibrahim Afellay en Wesley Sneijder aanvallend. Voorin zal behalve Huntelaar en Van Persie uiteraard Arjen Robben staan. Memphis Depay valt daardoor vermoedelijk buiten de basis.

Onze vermoedelijke opstelling voor Nederland – Letland:
Jasper Cillessen; Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma, Jetro Willems; Daley Blind, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay; Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie.