Virgil van Dijk laat in De Telegraaf duidelijk blijken teleurgesteld te zijn dat hij nog nooit voor Oranje heeft mogen uitkomen.

“De laatste keer zat ik bij de voorselectie en werd ik niet opgeroepen”, zegt de centrumverdediger van Celtic. “Toen vielen er centrale verdedigers af en werd ik nog steeds niet opgeroepen. Dat vond ik apart en daarover was ik een beetje teleurgesteld. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik er bij hoor in de komende periode. Ik werk hier elke dag hard om beter te worden en het maximale uit mezelf te halen.”

Hij vervolgt: “Ik blijf positief en hopen op een eerlijke kans om te laten zien wat ik kan. Vanuit Nederland hoor ik vaak dat het moeilijk is om te beoordelen waar ik sta, omdat ik in de Schotse competitie voetbal. Aan de ene kant begrijp ik dat, omdat de competitie niet al te best is. Aan de andere kant hebben we ook een eredivisie waarmee het ook niet altijd prettig loopt. Die wordt wel beoordeeld. Begrijp me goed, ik heb niks aan te merken op de centrale verdedigers die opgeroepen worden. Maar ik vind dat ik ook een kans verdien.”