Het liefst zou Oranje-bondscoach Guus Hiddink altijd met Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie in de basis spelen. Dat vertelt de geplaagde oefenmeester in Helden Magazine.

Arjen Robben zou in een dergelijk systeem als vrijbuiter moeten fungeren. Volgens Hiddink kon hij die ideale opstelling tot noch toe niet naar voldoening formeren, omdat de aanlooptijd naar de wedstrijden zo kort was.

“Dan kun je niet meteen doorvoeren wat je in je hoofd hebt. Voor de eerste twee wedstrijden, tegen Italië en Tsjechië, had ik nauwelijks een echte training gehad”, vertelt de Achterhoeker.

“Je moet wel even tijd nemen om de spelers te laten wennen aan een speelwijze die hen eigenlijk vreemd was”, vervolgt hij. “Met één traininkje lukt dat niet, want het heeft ook gevolgen voor je middenveld en je verdediging.”

Hiddink mikt op een belangrijke rol voor het koppel Huntelaar en Van Persie, omdat hij Robben naar eigen zeggen in bescherming wil nemen: “Ik wil in alle bescheidenheid, ook ter bescherming van Arjen, niet dat we elke wedstrijd eigenlijk alleen afhankelijk zijn van Arjen. Daarom wil ik vanaf nu toewerken naar een systeem met hem, met Klaas-Jan en Robin als een optie die niet onmogelijk is.”