Ook Bas Dost kwam maandagavond aan bij Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Veel fotografen en cameramensen stonden klaar voor Dost. Volgens de goaltjesdief heel overdreven.

”Alleen maar vanwege een paar doelpunten?”, zei hij over de menigte voor het hotel. De aanvaller is een hype, maar vindt zelf dat we een beetje normaal moeten doen. ”Ik snap dat het contrast met een paar maanden geleden vrij groot is. Ik ben plotseling gaan spelen en scoren voor Wolfsburg. Maar laten we nu ook een beetje normaal blijven doen. Dat lijkt mij het allerbeste.”

Bas Dost kwam in beeld bij Oranje nadat hij doelpunten begon te maken in dit kalenderjaar. Ook de blessure bij Robin van Persie hielp natuurlijk mee met het selecteren van Dost. ”Voor Nederland is het niet goed dat Robin er niet bij is”, zei Dost. ”Net zoals we met Arjen Robben een heel belangrijke speler missen”.

De aanvaller van Wolfsburg hoopt ook in Oranje te gaan scoren, maar weet dat hij hard moet werken om in de basis te mogen beginnen. Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong zijn de andere spitsen in de selectie.