Wesley Sneijder is happy in Katwijk. De middenvelder kreeg van Hiddink te horen dat hij aanvoerder is tijdens de komende duels en neemt zijn rol serieus. “Ik hoor bij de oudere jongens en weet hoe het werkt”, zei hij vandaag in Katwijk. “De komende dagen zal ik aanwezig zijn en hier en daar wat praten.”

Sneijder onderkent het belang van de wedstrijd tegen Turkije van aanstaande zaterdag . “Ik merk dat het wel duidelijk is”, zegt de middenvelder. “We moeten en gaan ook winnen. Natuurlijk is het een gemis dat ook Robben nog is afgehaakt. Maar wij moeten ook zonder hem een goed resultaat kunnen boeken.”

In Turkije is men uiteraard content met de afwezigheid van de sterspeler van Oranje. “Ze denken dat ze meer kans hebben”, aldus Sneijder. “Dat is wel logisch. Zij spelen voor hun laatste kans. We moeten ze niet lang in balbezit laten. Want voetballen kunnen ze wel. Tactisch zijn ze soms iets minder.”

Sneijder vindt dat Oranje het EK zeker moet halen. “En dat gaan we doen. Turkije is geen Letland, maar we hebben tegen die Letten wel laten zien dat we weer op de goede weg zijn. Het klopt dat we tegen Letland met twee centrumspitsen speelden. Maar ik weet niet of Huntelaar nu Dost naast zich krijgt. We hebben nog niet over onze speelwijze gesproken.”