Stefan de Vrij bereidt zich met het Nederlands elftal voor op het belangrijke EK-Kwalificatieduel met Turkije. De verdediger speelt tegenwoordig bij Lazio Roma en ontwikkelt zich steeds verder. Hij is een van de weinig spelers in Oranje die vrijwel zeker is van een basisplaats. In Italië staat hij zelfs bovenaan op een lijstje met de meeste intercepties.

In Rotterdam stond hij echter vaak ter discussie door zijn gebrek aan hardheid: “Over dat gebrek aan hardheid in mijn spel hoor ik in Italië nooit iemand. Bovendien heb ik daar wel stappen in gezet, hoor. En die intercepties? Ik kijk heel veel beelden terug, ik ga situaties steeds makkelijker herkennen. Als je ziet hoe ik twee jaar geleden met Feyenoord tegen Hellas Verona speelde met Luca Toni in de spits en hoe ik dat afgelopen zondag heb gedaan, dat is een wereld van verschil”, zegt hij tegen AD Sportwereld.

Hij is dan ook tevreden met zijn ontwikkeling: “Dat is een bevestiging dat ik ben gegroeid. Als we met Lazio een ticket voor de Champions League veroveren, is dat een geweldige prestatie. Maar deze week is alles op Oranje gericht. Als we de Turken verslaan, doen we een flinke stap in de goede richting.”

De Vrij zal een belangrijk aandeel moeten hebben in het duel met Turkije: “Dit is echt een heel belangrijk kwalificatieduel. We leven er echt naar toe. Zonder Robin van Persie en Arjen Robben spelen, dat is voor Oranje altijd vervelend. Maar we hebben nog voldoende kwaliteit over om de wedstrijd te winnen. Het is nu relatief rustig, vergeleken bij de periode voor de wedstrijd tegen Letland, maar dit duel is minimaal net zo belangrijk. En dit is een sterkere tegenstander, dat is duidelijk. We mogen na de slechte start gewoon niets meer laten liggen.”