Zie hier de samenvatting Nederland – Turkije. Het Nederlands elftal heeft vanavond gelijkgespeeld tegen Turkije. Oranje moest winnen om de derde plaats in de poule te verstevigen en te kunnen aanhaken bij IJsland en Tsjechië op jacht naar het EK 2016. Dat is dus niet gelukt.

Oranje domineerde in balbezit, maar wist eigenlijk niet tot echte kansen te komen. Turkije was vele malen efficiënter: spits Burak Yilmaz maakte de 0-1.

Na de 0-1 werd Turkije sterker en had Oranje weinig te vertellen in de eerste helft. De rust werd dan ook bereikt met een achterstand.

In de tweede helft ging Oranje op zoek naar een doelpunt en bracht onder meer Bas Dost in het veld voor Nigel de Jong. Het betekende het debuut voor Dost, die sinds de jaarwisseling flink op dreef is bij zijn club Wolfsburg.

Het was echter ‘good old’ Wesley Sneijder die het Nederlands elftal in de zes minuten blessuretijd de felbegeerde gelijkmaker bezorgde. 1-1 is nog steeds een teleurstellende uitslag in de eigen ArenA, maar het zorgt enigszins voor verlichting.