Het was allesbehalve fraai wat Nederland gisteren tegen Turkije liet zien en met een 1-1 eindstand kwam het elftal van Guus Hiddink er nog genadig van af. Dat besefte ook Hiddink, die weer wat opmerkelijke uitspraken in huis had.

Het meest opvallend was de uitspraak van de bondscoach dat Nederland niet meer tot de top van het voetbal behoort. “We zijn geen top van Europa”, sprak hij tegenover de NOS. “Daar moeten we ons niet in vergissen.”

Hiddink vond verder dat Turkije juist veel sterker is dan velen denken, ondanks hun 53e plaats op de FIFA Ranking. Hij was daarom blij met een punt. “Ik denk dat dit een goed punt kan zijn”, vervolgde de Achterhoeker. “Dit is een sterke Turkse ploeg. Aan de eind van de reeks kan dit nog een belangrijk punt zijn.”

Wesley Sneijder nam het op voor Hiddink. “De bondscoach moet het doen met de spelers die hij heeft. Dit kunnen wij hem niet aanrekenen”, vond hij.

Ook had de gelegenheidsaanvoerder geen slecht Oranje gezien: “We waren dominant in balbezit, maar we hebben te weinig afgedwongen. Ik vond ons niet slecht. We waren niet goed genoeg in het creëren van kansen.”