Lazio-speler Stefan de Vrij zal zich aankomende maandag alsnog bij Oranje melden. De Vrij zat niet in de voorselectie van bondscoach Guus Hiddink omdat hij geblesseerd was aan zijn knie. Mede door het afzeggen van Sven van Beek mag de ex-Feyenoorder zich alsnog melden bij Oranje. “Hij is fit en we hopen hem maandag te kunnen begroeten met de rest van de spelers die nu nog verplichtingen hebben”, aldus Guus Hiddink.
Hiddink is vandaag met veertien spelers aan de voorbereiding op Letland-uit begonnen. Aanstaande maandag zal de rest van de groep zich melden. In totaal zijn dat straks 31 spelers. Pas na de oefenwedstrijd tegen de VS brengt de bondscoach zijn selectie definitief terug tot 23 man. “Ik wil een aantal jongens er wat langer bij houden. Dat is goed voor hun ontwikkeling.”

De wedstrijd tegen Letland ligt niet zo lekker volgens Hiddink. “Een ongelukkige datum, behalve als-ie wat dichter tegen de competitie had aangezeten. Maar in het buitenland spelen ze wat langer door. Voordeel is dat we geen blessures hebben. Het gaat nu ook niet om fitheid, frisheid is belangrijker. Daarom stromen sommige spelers ook wat later in.”