Memphis Depay kende een heerlijk seizoen bij zijn club PSV waarmee hij kampioen werd en de topscorerstitel opeiste. Nu staat hij echter voor nieuwe interlands met Oranje, en daar kan de kersverse aanwinst van Manchester United zich zeker voor opladen.

Depay snapt dan ook de vragen niet die hem gesteld worden over dat opladen voor Oranje: “Elke interland is lekker. Ik snap dit soort vragen niet. Dat de resultaten van het Nederlands elftal aan het einde van vorige voetbalseizoenen niet altijd goed waren, is wat anders. Maar ik denk dat iedereen graag wil spelen, resultaten wil boeken en niets liever dan naar het EK wil. We hebben er zin in, ook na een zwaar seizoen”, aldus Depay tegen de Telegraaf.

Depay wil snel  vaste basisspeler worden bij Oranje: “Dat is ook mijn doel. Ik hoop mijn plek te veroveren en die niet meer weg te geven. Het is aan mij om het elke keer weer te laten zien. Het is anders dan bij een club, omdat het bij Oranje telkens heel korte periodes zijn.”

Volgende week speelt Oranje eerst tegen VS, dat vol gas gaat geven volgens Depay. “Dat is met het oog op Letland juist goed. En ik vind het mooi om eens tegen een land te spelen waar ik nog nooit tegenover heb gestaan. En ik weet zeker dat dit door de Amerikaanse sportmentaliteit een perfecte test wordt.”