Quincy Promes en Memphis Depay, twee jonge spelers bij Oranje die het de laatste tijd voor de wind gaat. Promes speelt sinds vorig jaar bij Spartak Moskou en heeft daar zoveel indruk gemaakt dat hij in de belangstelling staat van enkele grote clubs in Europa. Depay tekende zoals bekend kort geleden een contract bij Manchester United.

De twee buitenspelers ontmoeten elkaar nu bij Oranje en moeten ervoor zorgen dat ze volgend jaar samen op het EK in Frankrijk kunnen spelen. Twee goede vrienden die ervan genieten om samen te voetballen. Dat was vroeger echter wel anders, zo vertelt Promes aan de Telegraaf.

“Memphis is een heel goede vriend van me. We begrijpen elkaar goed en kunnen goed met elkaar praten en lachen. Het is wel grappig dat we elkaar vroeger niet zo mochten”, aldus Promes.

Hij licht verder toe: “In de jeugd was Memphis het mannetje bij PSV en ik het mannetje bij FC Twente. We wilden altijd van elkaar winnen en dat ging er heftig aan toe. Maar nu zijn we maatjes. We zijn trots op elkaar, dat we het allebei hebben geflikt, en ik vind het geweldig voor hem dat hij zo’n schitterende transfer heeft gemaakt.”