Robin van Persie is sinds ruim 1,5 jaar topscorer van het Nederlands elftal. De spits van Oranje ging destijds Patrick Kluivert (40 treffers) voorbij in het met 8-1 gewonnen duel tegen Hongarije. Inmiddels heeft de all-time topscorer van Oranje een nieuwe mijlpaal voor het grijpen.

RvP heeft namelijk nog maar één treffer nodig om de magische grens van 50 doelpunten voor zijn land te bereiken. Daarmee kan hij zich scharen onder een gezelschap van 41 andere topschutters. Vanavond in het oefenduel tegen de Verenigde Staten krijgt hij daar de kans voor. Van Persie had voor zijn 49 doelpunten tot nu toe ‘slechts’ 96 wedstrijden nodig.

VI ging op zoek naar de andere 41 spelers die 50 keer of vaker voor hun land wisten te scoren en kwamen daarbij uit bij namen als Kunishige Kamamoto (Japan), Kiatisuk Senamuang(Thailand), Bashar Abdullh(Koeweit) en Fandi Ahmad(Singapore). Er zijn echter ook bekendere namen van gestopte spelers die in het lijstje staan. Wat denk je van Ferenc Puskás (84 goals), Kamamoto (80) en Pelé (77), Miroslav Klose (71), Gerd Müller (68), Didier Drogba (65), Ronaldo (62), Gabriel Batistuta (56), Samuel Eto’o (56), Romário (55) en Thierry Henry (51).

Er zijn ook nog enkele actieve spelers die al boven de 50 zitten en dus nog stijgen kunnen. Dat zijn onder meer Zlatan Ibrahimovic (54) en Cristiano Ronaldo (52).

De lijst wordt echter aangevoerd door de Iranese doelpuntenmachine Ali Daei. Hij wist tussen 1993 en 2006 in 149 interlands liefst 109 keer te scoren voor zijn land.