Terwijl de clubs zich stukje bij beetje voorbereiden op het nieuwe seizoen, wordt in Griekenland nog het EK onder 19 afgewerkt.

Het Nederlands elftal is voortvarend begonnen aan dat toernooi. Hoewel Oranje in een loodzware poule zit met Duitsland, Spanje en Rusland heeft de ploeg van Aron Winter vanmiddag een mooie 1-0 overwinning geboekt op de Russen.

De enige goal kwam van het hoofd van Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), via een indirecte vrije trap. Aangever was smaakmaker Bilal Ould-Chikh (Benfica), die daarvoor al meerdere malen gevaarlijk was geweest.

In de tweede helft ging Rusland op zoek naar de gelijkmaker en die er kwam bijna, na een foutje van Oranje-doelman Joël Drommel (FC Twente). Hij werd echter geholpen door de lat.

Aanvoerder Abdelhak Nouri (Ajax) kon de wedstrijd in de slotfase definitief beslissen, maar zijn lobje belandde op het dak van het doel. Toch wist Nederland de belangrijke eerste zege uit het vuur te slepen, met dus nog wedstrijden tegen Duitsland en Spanje voor de boeg.