Het is een cruciale week voor het Nederlands elftal. De ploeg van Danny Blind moet donderdag en zondag alles op alles zetten om zes punten te halen tegen IJsland en Turkije en daarmee nog kans te maken op het EK 2016.

Of dat lukt, hangt natuurlijk samen met de vorm van onze toppers. Arjen Robben en Wesley Sneijder kunnen in ieder geval terugkijken op een prima weekend. Wesley Sneijder scoorde tweemaal voor zijn ploeg Galatasaray en ook Arjen Robben was trefzeker; uit een penalty, dat wel.

Daley Blind en Memphis Depay zullen iets minder goed in hun vel zitten, want Manchester United leed zijn eerste competitienederlaag tegen Swansea City (2-1). Hoewel hij United eigenhandig naar de groepsfase van de Champions League schoot, blijft Memphis in de competitie nagenoeg onzichtbaar en scoorde hij nog niet.

Robin van Persie won met Fenerbahce, maar wist het doel niet te vinden. Helemaal onzichtbaar was hij niet, want deze heerlijke actie mag er wezen.

Wat een actie van Robin van Persie! Lekker hoor!

Posted by voetbalzone on zondag 30 augustus 2015

Klaas-Jan Huntelaar moest met Schalke 04 het onderspit delven tegen Wolfsburg, waar Bas Dost trefzeker was. De spits zit ditmaal echter niet bij de Oranje-selectie.

Binnen de achterste linie zijn er twijfelgevallen: Jeffrey Bruma won met PSV tegen Feyenoord, maar maakte wel een eigen goal. Stefan de Vrij ging met Lazio keihard en verrassend ten onder tegen Chievo Verona (4-0). Jasper Cillessen en nieuwelingen Jaïro Riedewald en Kenny Tete kunnen terugkijken op een lekkere 4-0 zege op ADO Den Haag.