Het was even wennen voor Kenny Tete vanmiddag toen hij zich in Noordwijk bij de selectie van Oranje meldde. De jonge Ajacied vergat door alle heisa zelfs zijn tas uit de auto van zijn vader te pakken. “Je moet even terugkomen papa”, zo belde hij nadat hij wat journalisten sprak. “Want mijn tas ligt nog in de auto.”

Tete speelt tot nu toe prima bij Ajax en vindt het mooi dat dat nu beloond wordt met zijn selectie. “Het gaat inderdaad lekker’zegt de 19-jarige rechtsback. “Het is heel fijn dat ik het vertrouwen van Frank de Boer krijg. Nu moet ik blijven waarmaken waarom dat zo is.”

Jaïro Riedewald is de andere jonge Ajacied in de selectie. “Ik was nu ook al heel blij geweest als ik voor Jong Oranje was opgeroepen”, zegt de jongeling. “Maar nu sta ik hier. Jasper Cillessen had me al een beetje voorbereid over de vele televisieploegen en zo. Hij heeft niet gelogen. Nee, hij heeft niet verteld dat ik zo als debutant een liedje moet zingen. Hou op hoor, ik hoop het niet.”

Of de twee jonkies ook minuten zullen maken zal deze week blijken: “Ik ben daar niet zo mee bezig”, aldus Tete. “Ik heb de bondscoach ook nog niet gesproken. Maar als je wordt geselecteerd, dan bestaat volgens mij ook een mogelijkheid dat je gaat spelen. Ik ga me eerst maar eens aan iedereen voorstellen. Nee, ik denk niet dat Van Persie, Sneijder of Robben al weten wie Kenny Tete is.”