Het lijkt erop dat het Nederlands elftal aanstaande donderdag tegen IJsland zonder Robin van Persie zal spelen. De speler van Fenerbahçe lijkt ernaast te komen staan door een gebrek aan speeltijd.

Dat konden we opmaken uit de woorden van bondscoach DannyBlind tijdens de persconferentie maandag: “Het is niet positief dat hij heel weinig in de basis gestaan heeft. Dat is niet voldoende.” Het zou een extra domper voor Van Persie, die ook al zijn aanvoerdersband af moest staan aan Arjen Robben.

Blind wilde verder nog niet veel over de opstelling kwijt: “Ik heb de opstelling nog niet bekendgemaakt tegenover de jongens”, zei Blind. “Morgen trainen we met een partijvorm en dan maak ik de opstelling bekend aan de spelers. Ik geef nu geen antwoord op vragen over wie er wel of niet in de basis staan.”

Door de blessure van Jetro Willems bestaat de kans dat Danny Blind zijn zoon Daley linksback zet. “Als Jetro Willems fit was geweest had ik Blind centraal achterin of op het middenveld opgesteld. Nu is het meer een puzzel waar ik hem ga opstellen. Hij is een belangrijke speler aan het worden.”