Het is nu of nooit, we kunnen niet meer terug, vanavond móét het gebeuren. Het Nederlands elftal neemt het vanavond in de Amsterdam ArenA op tegen IJsland en de ploeg van Danny Blind móét winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk.

Oranje kan vanavond revanche nemen voor het met 2-0 verloren uitduel in oktober van vorig jaar tegen het verrassend goed presterende IJsland. Na zes duels in de poule staan de eilandbewoners namelijk op 15 punten, drie meer dan Tsjechië en maar liefst vijf meer dan Nederland.

Oranje speelde 11 keer tegen IJsland, waarvan Nederland er negen won, één keer gelijk speelde en één keer verloor. Die verliespartij was zoals bekend op 13 oktober van het afgelopen jaar, toen Oranje in Reykjavik met 2-0 onderuit ging door twee doelpunten van Gylfi Sigurdsson.

De kersverse bondscoach Danny Blind kan beschikken over een bijna complete selectie. Alleen linksback Jetro Willems is afwezig. Door de afwezigheid van Willems is Danny Blind genoodzaakt om zijn zoon Daley als linksback op te stellen. Daardoor komt er een plek vrij op het middenveld die vermoedelijk ingevuld wordt door Georginio Wijnaldum.

De vermoedelijke opstelling van Oranje:
Cillessen, Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind, Wijnaldum, Klaassen, Sneijder, Robben, Huntelaar, Depay.

In de selectie van IJsland zien we onder meer oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson, die tegenwoordig speelt bij FC Nantes, en natuurlijk Finnbogason, oud-speler van SC Heerenveen. Ook Gylfi Sigurdsson, die in het heenduel twee doelpunten maakte, is van de partij.

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: IJsland

Rubriek: Aanloop EK 2016
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Wedstrijddatum: 3 september 2015
Aanvang wedstrijd: 20:45 uur
Plaats: Amsterdam Arena, Amsterdam
Uitzending: NPO 3 (NOS) om 20:00 uur

Lees hier meer over Nederland – IJsland.